Bemutatkozunk

2010 novemberében egy kereskedelmi rádió (az akkor induló NEO FM) kereste meg az Euronics Műszaki Áruházláncot, hogy az akkor már tíz éve futó Sláger Angyal elnevezésű jótékonysági promóciójukat, szeretnék a frissen indult csatornán is életre hívni, tovább folytatni.

Látva, a 2010. októberi devecseri és kolontári iszap katasztrófa által, nincstelenné lett családokat, és az ott tapasztalt összefogást, melyben a Vöröskő Kft. is aktívan részt vett, kérdés sem volt számunkra, hogy ismét a jó cél mellé állunk, és segítünk.

2010 decemberében 20 családhoz jutott el, az akkor életre hívott Jótündér. Látva, hogy mekkora a szükség, hogy mennyi család él nélkülözésben, olyan alapvető dolgok nélkül is próbálva boldogságot teremteni, ami számunkra mindennapos, kerestük a megoldást, hogy tudnánk minél több embertársunknak segítséget nyújtani.

2011 tavaszán, a NEO FM rádióval közösen, 6 Gyermekotthont látogatott meg a Jótündér, hogy a rászoruló, otthon nélkül élő kisgyermekek is élvezhessék, a Gyermeknap ünnepét. Ekkor tapasztaltuk újra, hogy mekkora a társadalmi összefogás, hiszen országszerte valamennyi áruházunkban arra kértük a vásárlókat, hogy már nem használt, de jó állapotú játékaikkal segítsék a rászoruló, család nélkül élő kisgyermekeket. Az összefogás erejét mutatja, hogy volt több olyan példa is, amikor az ügyfél az üzletben találkozott a felhívással, és a közeli játékboltba betérve, vásárolt játékot, melyet aztán az áruházi gyűjtőponton leadott. A közel 1 hónapos kampány alatt, több mint 700 kisgyermeknek juttattunk játékot, a Magyar Vöröskereszt és az Élelmiszerbank segítségével pedig több autónyi tartós élelmiszert, partnereink segítségével pedig a közösségi életet és a mindennapokat megkönnyítő műszaki berendezéseket.

Ekkor fogalmazódott meg bennünk, magyar tulajdonú cégként, hogy példát kell mutatnunk társadalmi szerepvállalásunkkal is. Az elhatározást követte a tett, létrehoztuk a Jótündér a Rászorultak Megsegítéséért Közhasznú Alapítványt, melynek célja, hogy azokon a rászoruló gyermekeken, családokon, vagy gyermekvédelmi intézményeken segítsen, akik önhibájukon kívül szorultak a társadalom perifériájára, vagy akiknek nem adatik meg, a szerető család.

2011 telén, Jótündérünk újra útra kelt, hogy ismét 20 családnak az otthonába vigye el a szeretet és a „fény” mellett azokat a nélkülözhetetlen műszaki berendezéseket, melyek megvásárlása lehetetlen kiadásokat róna a családokra. Alig több, mint egy hét alatt bejártuk az országot, találkozva a legkülönfélébb emberi sorsokkal, élethelyzetekkel, történetekkel. De megérte, mert 20 család örülhetett azoknak az élelmiszercsomagoknak, melyekkel meleg étel is kerülhetett a karácsonyi asztalokra, a műszaki berendezések mellett.

A következő évben a csongrádi Szociális Ellátások Intézménye Gyermekek Átmeneti Otthonának szerveztünk adománygyűjtést, hogy az intézmény, a jelenlegi szűkös helységből, egy önálló épületbe költözhessen.

 

2012 március hónapban a veszprémi önkormányzattal összefogásban a helyi Családsegítő Szolgálat, Gyermekjóléti Központ és Családok Átmeneti Otthonának, valamint a Bárczi Gusztáv Általános Iskola Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek a segítségével, 52 családon keresztül, összesen 121 gyermeknek adhattunk át pénzbeli adományt, valamint játékokat.


2012 december hónapban, ismét országos akció keretében, a Családsegítő Központokkal és a Music FM rádióval közösen, 20 rászoruló családhoz juttattunk el, műszaki berendezéseket, ruhaneműket, és tartós élelmiszereket.

A 2016-os évben szintén a Music FM és további partnerek segítségével, 20 rászoruló családhoz és a rádió hallgatói által, további családokhoz juttattunk el a mindennapi nélkülözést könnyítő adományokat. A Műszaki berendezések mellett, felhasználva 65 Euronics Műszaki Szaküzletünk, közel országos lefedettségét, tartós élelmiszer és játék adományokat is sikerült eljuttatnunk az ország 20 pontjára, a kiválasztott családokhoz. Az összefogás, és a segíteni akarás révén, azonban ennél sokkal több adomány gyűlt össze, melyeket a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkatársai segítségével további több tucat családhoz juttatunk el.

A Csodalámpa Alapítvány felkérésére, egy békéscsabai kisfiú is örülhetett, hiszen az Ő kívánsága is teljesült, egy játékkonzolt és hozzá játékokat kért az alapítványtól.

Tudjuk, hogy rengeteg a nélkülöző család. Tudjuk, hogy nagy a szükség a segítségre. Hisszük, hogy a csodákat mi magunk tesszük. Ez a lendület és segíteni akarás lesz 2017-ben is az, ami igazolja munkánkat.

A csodákat mi magunk tesszük!


KAPCSOLAT
Tel: 06 (88) 797-100
Fax: 06 (88) 327-487
E-mail: jotunderalapitvany@jotunder.hu
Cím: 8200 Veszprém, Pápai út 36.
Adószám: 18121040-1-19
Bankszámlaszám:
Unicredit Bank 10918001-00000129-07460001
TÁMOGATÁS

Alapítványunk Bankszámlaszáma

10918001-00000129-07460001
KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Kövess minket: