Jótündér jótékonysági koncert

Jótékonysági koncertet szervez az Euronics Műszaki Áruházlánc által létrehozott Jótündér Alapítvány május 24-én, csütörtökön este 19 órai kezdettel a Veszprém Arénában.


Az alapítvány elnöke, Dobos Kata lapunknak elmondta, a több mint másfél órás koncert bevételéből a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát támogatják. – Alapítványunk célja a jótékonysági koncerttel, hogy felhívjuk a figyelmet arra: az összefogás, a közösen tenni akarás és egymás segítése mindig nyitott szívekre talál.

Ezt szeretnénk megmutatni nagyszabású májusi rendezvényünkkel is, melyen a hazai könnyűzene legnagyobbjai lépnek a Veszprém Aréna színpadjára – emelte ki Dobos Kata. Azért a megyei kórház gyermekosztályára esett választásuk, mert úgy gondolják, a szeretet az, ami mindennek értelmet és értéket ad, szeretet nélkül pedig egészség sincsen. – A szeretet mindenkiben ott van, de sokszor nem érezzük eléggé, inkább csak a hiányát tapasztaljuk meg. Ez rossz érzésekhez, testi-lelki tünetekhez, betegségekhez vezet – véli az alapítvány elnöke. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy szeretetüket a beteg gyermekek valamint gyógyítóik felé összpontosítják, és megpróbálnak maguk mellé állítani még több embert. – Ahol szeretet van, ott nem kérdés egymás segítése. Példát szeretnénk mutatni arra, hogy mindannyiunk közös ügye, hogy a gyermekeken, a rászoruló és elesett embereken az összefogás erejével kölcsönösen segítsünk – szögezte le.

A dalok kiválasztásánál is az volt a cél, hogy a koncertre érkező közönség tagjai újra felfedezhessék magukban a segítő szeretet érzését. Olyan dalokat választottak, melyek egytől egyig az érzelmekről szólnak. Így jött a képbe többek közt az Edda Fohásza, a Karthago Rekviemje, Demjén Ferenctől a Jégszív, Balázs Fecótól a Maradj Velem vagy Varga Miklós nagy sikerű Európa című szerzeménye. Az alapítvány elnöke megjegyezte, a felkért fellépők kivétel nélkül a jó ügy mellé álltak, és azonnal igent mondtak a meghívásra. Sőt fellépési díjuk nagy részének elengedésével ők is hozzájárultak, hogy minél több beteg kisgyermek juthasson a szükséges ellátáshoz a koncert bevételéből finanszírozott gépek beszerzésével. Az énekeseket a Bluesberry zenekar kíséri majd, akik emellett saját szerzeményeikkel is szórakoztatják a közönséget.

 

A jótékonysági koncert mellé állt Veszprém város Önkormányzata is, akik a helyszín biztosítása mellett a szervezésben is segítséget nyújtottak. Némedi Lajos alpolgármester hozzátette, szívesen álltak a kezdeményezés mellé, a város saját kerete terhére bérleti díj követelés nélkül biztosította a rendezvény helyszínéül a Veszprém Arénát a Jótündér Alapítványnak.

 

Az egész gyermekosztály örömmel fogadta a Jótündér Alapítvány felajánlását, mondta dr. Szabó Éva osztályvezető főorvos, aki arról is beszélt, a cég többször támogatta már egységüket. A koncert bevételéből a gyermek sürgősségi ellátási eszközparkot korszerűsítenék, monitorokat, digitális vérnyomásmérőket, valamint újszülöttek számára készült melegítőágyakat szeretnének beszerezni.

 

Forrás: Veszprémi 7NapKAPCSOLAT
Tel: 06 (88) 797-100
Fax: 06 (88) 327-487
E-mail: jotunderalapitvany@jotunder.hu
Cím: 8200 Veszprém, Pápai út 36.
Adószám: 18121040-1-19
Bankszámlaszám:
Unicredit Bank 10918001-00000129-07460001
TÁMOGATÁS

Alapítványunk Bankszámlaszáma

10918001-00000129-07460001
KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Kövess minket: